Nieuwe overkapping centraal station Doetinchem

Op 1 september 2017 is de nieuwe overkapping bij het centraal station in Doetinchem feestelijk geopend.  In opdracht van de BUHA en de Gemeente Doetinchem hebben Wopereis Staalbouw en Wopereis Solar- en Installatietechniek een innovatieve en duurzame luifel ontwikkeld en gerealiseerd bij het station. Het resultaat is een strak design met slanke kolommen en een glazen dak van 160 geïntegreerde zonnepanelen. De luifel heeft een lengte van 44 m. en is 16 m. breed en is uitgerust met een openbaar WIFI-netwerk. De reizigers hebben nu, naast een droge plek bij slecht weer, ook een gratis internetverbinding. De luifel gaat het stationsgebied 25 jaar voorzien van groene energie, waardoor op energiekosten wordt bespaard en de investering zichzelf terugverdient.  Kortom, een uitermate duurzame en functionele constructie, die ook optisch gezien volkomen aansluit bij het nieuwe gezicht van het centraal station in Doetinchem. Dit plan past volledig binnen de ambitie van de Gemeente Doetinchem om in 2030 energieneutraal te zijn.

 busstation1busstation3busstation2